News
Podcast: De Architectuur van Verandering
De podcastserie ‘De architectuur van Verandering’ is een samenwerking met BNR Nieuwsradio en wordt gepresenteerd door Tracy Metz. read more (…)

Podcast: De Architectuur van Verandering

Het rapport ‘Grenzen aan de Groei’ van de Club van Rome was 50 jaar geleden een wake up call. Het kreeg grote bijval, ook in Nederland en was het begin van klimaatbewustzijn. Maar hoe werd er vanuit de architectuur en ruimtelijk ontwerp op gereageerd? In deze eerste aflevering van de driedelige podcastserie in samenwerking met BNR Nieuwsradio, bespreken host Tracy Metz, IABR directeur Saskia van Stein, voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade en stadsontwerper Wouter Pocornie de rol van de architectuur van het heden. 

Podcast 1: Het heden
Tracy Metz, IABR-directeur Saskia van Stein, voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade en stadsontwerper Wouter Pocornie over de rol van architectuur in het heden.

Je kunt aflevering 1 hier beluisteren.

Podcast 2: De toekomst 
Kan de architectuur radicale verandering teweegbrengen? Tracy Metz onderzoekt deze vraag met Derk Loorbach (co-curator, hoogleraar transitiekunde), kunstenaar Melle Smets en architect Rinske Wikkerink.

Je kunt aflevering 2 hier beluisteren.

Podcast 3: Het verleden
50 jaar na ’Grenzen aan de Groei’ van de Club van Rome gaat Tracy Metz in gesprek over de lessen uit het verleden voor de toekomst, met Véronique Patteeuw (co-curator, architectuurhistoricus) en architecten Raoul Vleugels en Marco Vermeulen.

Je kunt aflevering 3 hier beluisteren.